nieuws

Drogisterijketen bouwt hypermodern dc bij Keulen

Warehousing

De Duitse drogisterijketen dm-drogeriemarkt (dm) wil in de buurt van Keulen een nieuw dc bouwen dat zal bestaan uit twee orderverzamelmagazijnen en een hoogbouwmagazijn. Het hypermoderne distributiecentrum krijgt een oppervlakte van 50.000 vierkante meter.

Drogisterijketen bouwt hypermodern dc bij Keulen
dm

Het nieuwe logistieke centrum moet straks de functies van de bestaande distributiecentra in Weilerswist (kartonnen goederen) en Meckenheim (kleine goederen) samenbrengen. Door de twee locaties te combineren en de capaciteit uit te breiden wil dm de toekomstige logistieke vragen voor uitbreiding van zijn detailhandel netwerk verdere invulling geven.
Met de bouw van het pand is een bedrag gemoeid van maar liefst 130 miljoen euro.

 

Logistieke zones

Swisslog zorgt grotendeels voor het ontwerp en inrichting van het nieuwe distributiecentrum. Zo is de magazijninrichter verantwoordelijk voor de bouw van de diverse logistieke zones, het integreren van al het materiaal voor het magazijn, de transportbanden en de inrichting van de besturingssystemen.

 

Monorailsysteem

Het dc zal bestaan uit twee orderverzamelmagazijnen voor respectievelijk karton en kleine goederen en een hoogbouwmagazijn. Het orderverzamelmagazijn voor karton krijgt 20.000 palletplaatsen en dertien automatische kranen. In het dc wordt gebruik gemaakt van het CaddyPick orderverzamelsysteem van Swisslog dat gebaseerd is op een elektrisch monorailsysteem.

 

Hoogbouwmagazijn

Het orderverzamelmagazijn voor kleine goederen heeft een capaciteit van 140.000 palletlocaties. In dit magazijn zorgen 52 automatische kranen voor de opslag van de inkomende goederen, replenishment van de pickzones en het vervoer van de bakken naar het uitslaggebied. Het hoogbouwmagazijn, dertig meter hoog met 14.000 palletplaatsen, fungeert als tijdelijke opslag voor kleine gepalletiseerde goederen. De goederen in het hoogbouwmagazijn worden met zeven automatische kranen naar het orderverzamelmagazijn getransporteerd.

 

Interface

De coördinatie van alle goederenstromen in de verschillende gebieden zal worden aangestuurd door de Swisslog material flow oplossing, die een interface heeft met het WMS van dm. Deze maand begint de bouw van het logistiek centrum dat eind 2009 operationeel moet zijn.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel