nieuws

Depalletizer ontstapelt nagenoeg alle pallets

Warehousing

Het samenwerkingsverband FPT-RSW-Schmalz komt met een nieuwe depalletiseeroplossing. Met deze SPZ-M-C, speciaal ontwikkeld voor de levensmiddelenbranche, kunnen bedrijven nagenoeg alle pallets ontstapelen.

Depalletizer ontstapelt nagenoeg alle pallets
De depalletizer van FPT-RSW-Schmalz

De depalletizer conbineert drie technieken: aanzuigen van boven middels vacuüm, afsluiten van de palletlaag met klemmen en creëren van een vacuümkamer rondom de gehele laag. Volgens FPT-RSW-Schmalz kunnen hiermee 85 procent van alle artikelen ontstapeld worden.

 

Dummy

Om de laatste 15 procent – artikelen met afwijkende vormen – ook te kunnen oppakken, wordt een dummy op de laag geplaatst. Deze dummy vult de openingen in de laag, zodat een vaste laag ontstaat die wel opgepakt kan worden. De fabrikanten stellen dat hiermee 97 tot 98 procent van alle artikelen in de levensmiddelenbranche opgepakt kunnen worden.

 

Capaciteit

De capaciteit van de depalletizer ligt rond de 200 tot 250 lagen per uur. Eventueel kunnen ook halve lagen worden ontstapeld.

FPT-RSW-Schmalz is een samenwerkingsverband tussen FPT Robotik, RSW IP en J. Schmalz.

 

[fotoalbum]

 

 Klik hier voor het persbericht

 

 

Zie de video om de depalletizer in werking te zien

 

Reageer op dit artikel