nieuws

Stelling bedieningsapparaat voor zware pallets

Warehousing

Het Duitse PSB intralogistics heeft een nieuw stelling bedieningsapparaat voor pallets ontwikkeld. Deze Maxloader is in staat palletgewichten tot 1250 kilogram met hoge snelheid automatisch in- en uit te slaan. Dit maakt kortere doorlooptijden voor deze zware ladingdragers mogelijk.

Stelling bedieningsapparaat voor zware pallets
psb maxloader

De aandrijving en mastconstructie van het stelling bedieningsapparaat zelf is in verhouding juist opvallend licht van opbouw. Dit leidt tot een relatief laag stroomverbruik voor de aandrijving. Bovendien maakt de Maxloader gebruik van energieterugwinning bij het dalen van de last.

 

 

 

 

 

 

Noodloop

Voor de inregeling en diagnose bij storingen is in een noodloopregeling voorzien. Hiermee kunnen onderhoudstechnici direct vanaf het hefplateau alle functies één voor één bedienen. Voor de veiligheid gebeurt dit uiteraard wel met een sterk gereduceerde snelheid. PSB is een magazijninrichter die complete material handling systemen volledig zelf ontwikkeld, bouwt en installeert. Dat geldt zowel voor de mechanische componenten als de besturingssoftware en het WMS.

 

Overig productnieuws op logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel