nieuws

Fireprotect vertraagt brand

Warehousing

Fireprotect is een impregneervloeistof dat voorkomt dat houten pallets snel vlam vatten. Het middel werkt brandwerend en brandvertragend. Hoge stapels houten pallets zijn een potentiële brandhaard. Vooral als deze in de buurt van het pand zijn opgestapeld, is het risico van brandoverslag groot. Het product is ook geschikt voor houten trappen, deuren en dakspanten.

Fireprotect vertraagt brand
Fireprotect

Bij iedere brand is het belangrijk dat de brandhaard zich niet of slechts langzaam kan uitbreiden. Elke minuut is hierbij van belang om mensen vluchttijd te geven en de brandweer voldoende blustijd te gunnen. De impregneervloeistof is volgens de leverancier All Protect ongevaarlijk en voldoet aan artikel 36 van de Europese regelgeving; gevarentekens zijn dan ook niet nodig.

 

Eigenschappen

Voor een goede werking moet het hout voor de behandeling wel schoon zijn. Na 24 uur kan het hout desgewenst worden overgeschilderd. Het product wordt met een borstel aangebracht, of verneveld, waarna het diep in het hout dringt. Naast brandwerend en -vertragend is het product ook nog waterafstotend. Deze eigenschap is vooral nuttig voor verpakkingshout en houtvezelpallets, die loodzwaar worden als ze buiten in de regen staan.

 

Overig productnieuws op logistiek.nl

 

Reageer op dit artikel