nieuws

DTZ: ‘Belgisch logistiek vastgoed blijft in trek

Warehousing

Het logistiek vastgoed in België zit nog altijd in de lift. Dit blijkt uit het recente rapport ‘Belgium: a success storage’ van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Vooral buitenlandse investeringsfondsen en zogeheten bevaks (Beleggingsvennootschap met vast kapitaal) zijn steeds meer geïnteresseerd in deze groeimarkt.

DTZ: ‘Belgisch logistiek vastgoed blijft in trek
Logistieke hotspots in België

Volgens het rapport profiteert België nog steeds van zijn gunstige geografische ligging. Globalisatie en de uitbreiding van de EU hebben die positie alleen maar versterkt. De positie als ‘Gate to Europe’ blijft de belangrijkste troef van onze zuiderburen.

 

Interesse investeringsfondsen

Gezien de goede vooruitzichten voor de logistiek hebben veel bevaks en buitenlandse investeringsfondsen een uitgesproken interesse voor logistiek vastgoed in België. De rendementen op dit type vastgoed schommelen tussen de 6,2 en 6,8 procent. 

 

Gouden driehoek

Eind 2007 is in België voor 400 miljoen euro geïnvesteerd in semi-industrieel en logistiek vastgoed. De huurprijs per vierkante meter per jaar varieert tussen 40 de 45 euro. Populaire vestigingsplaats voor dc’s blijft de gouden driehoek Brussel, Gent en Antwerpen. Daarnaast beschikt de provincie Belgisch Limburg over de nodige dc-locaties.

 

Wallonië

In Wallonië is de logistieke infrastructuur vooral geconcentreerd rondom Luik. De verwachting is dat dit deel van België de komende jaren echter meer logistieke activiteiten zal aantrekken door de lage grondprijs en de ruime voorraad aan beschikbare kavels voor de bouw van dc’s, aldus het rapport ‘Belgium a success storage’.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel