nieuws

Asics start WMS-implementatie na herziening supply chain

Warehousing

Asics, oftewel Anima Sana In Corpore Sano, is gestart met de implementatie van de Infor SCM Warehousemanagement oplossing. De fabrikant, waarvan het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp staat, wil op termijn de implementatie van het WMS uitrollen over alle vijf distributiecentra in de Europese Unie.

Asics start WMS-implementatie na herziening supply chain
Asics is gestart met de implementatie van Infor SCM WMS 9.0

De implementatie van Asics is voor Infor de eerste implementatie van Infor’s 9.0 versie, die is gebaseerd op de open SOA-oplossing van de softwareleverancier. De leverancier heeft hoge verwachtingen van de oplossing, mede doordat het bij de leveranciersselectie door Asics enkele gerenommeerde WMS-leveranciers achter zich liet.

 

Inrichting nieuwe logistieke keten

De implementatie van een nieuw WMS past in de inrichting van een nieuwe logistieke keten voor Europa waar Asics hard aan werkt. Het bedrijf is in Europa groot geworden met een decentraal georganiseerde supply chain. Het hoofdkantoor handelde alle inkooporders af, de logistieke activiteiten werden regionaal verzorgd door dochterbedrijven in zeven landen. Maar die strategie werd door het bedrijf als verouderd bevonden. Zo werd in 2004 een project gestart dat de logistieke keten opnieuw vorm moest geven. Ook worden waar mogelijk operaties centraal aangestuurd. Bij dat centraal aansturen hoort ook één WMS, een systeem dat multisite-warehousing moest ondersteunen, meertalig is en kan draaien onder Microsoft Dynamics NAV, het ERP van Asics. Dat WMS is nu dus gevonden.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel