nieuws

“WMS voorzien van gaming-technologie”

Warehousing

De logistieke markt is rijp voor een nieuw soort warehouse management systeem (WMS), zegt Steve Simmerman, Next View Software. Hij doelt daarbij op simulatie en real-time 3D. “Jonge managers willen deze facetten uit de gaming-industrie terug zien in hun warehouse-oplossingen”, aldus Simmerman.

“WMS voorzien van gaming-technologie”
WMS met 3D simulatietools

De oprichter van Next View Software geeft zijn visie in een interview op de website van Modern Materials Handling. Hij schopt lichtjes aan tegen de manier van werken van de grote WMS leveranciers als Infor, Oracle, RedPrarie en Manhattan Associates, die volgens hem te groot en te star zijn geworden.

“De onafhankelijke spelers die zichzelf toestonden te focussen op onderdelen van de markt bestaan niet meer”, aldus Simmerman. “Maar dat geeft ons juist weer de kans om in dit gat te springen.”

 

Real-time data uit executie-applicaties

Waar de nieuwbakken WMS-leverancier voor zegt te kiezen is het halen van real-time data uit executie-applicaties, zoals labor- en warehouse management modules. Naast de hierbij gewonnen data worden ook zaken als CAD tekeningen en XYZ coördinaten gebruikt om een 3D replica van het bedrijf te bouwen. Met al deze gegevens en grafische mogelijkheden is het volgens Simmerman mogelijk om de bedrijfsruimtes te voorzien van personeel, omdat het WMS en het labor management systeem weten waar de voorraad is opgeslagen en waar het personeel aan het werk is. “De technologie die zodoende wordt gebruikt lijkt erg veel op die technologie die wordt gebruikt voor het bouwen van de moderne levensecht lijkende computergames. Je kunt de heftrucks, orderpickers en het bijhorende systeem in real-time in actie zien.”

 

Simulatietool geeft inzicht

Een andere feature die volgens de oprichter van de WMS-leverancier steeds vaker in warehousemanagement software terug te vinden zal zijn is het kunnen terugzien van acties. Simmerman doelt op een simulatietool, zoals eerder dit jaar ook al door logistiek dienstverlener HIS in Hoorn in gebruik is genomen tegelijk met de nieuwe sorter van Distrisort. “Met een simulatietool kunnen gebruikers bovendien zien hoe hun vestigingen en processen presteren bij veranderingen in volume en arbeid.”

 

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel