nieuws

Smart Logistics Centre opmaat voor logistiek topinstituut

Warehousing

Midden-Brabant wil zichzelf op de kaart zetten door kennis uit logistieke projecten te bundelen in een Smart Logistics Centre. Met subsidie uit het Regionaal Economisch Actie Programma (REAP) van de provincie moet dit centrum worden gefinancierd.

Het Smart Logistics Centre is bedoeld om de logistieke branche in Brabant slagvaardiger en innovatiever te maken en dient als opmaat voor het logistieke topinstituut, volgens advies van de Commissie van Laarhoven. Frank Boss van programmabureau ERAC (European Regional Affairs Consultance) is aangetrokken om de plannen te stroomlijnen.

 

Tussenniveau

“Het centrum moet een tussenniveau zijn”, zegt Boss. “Het logistieke topinstituut is wat meer wetenschappelijk. Het Smart Logistics Centre is het HBO niveau en moet kennis vertalen naar de praktijk”. De regio Brabant, vooral de gemeente Tilburg, opteert volgens Boss als vestigingsplaats van het logistieke topinstituut. Met het Smart Centre zet Brabant zich alvast op de kaart en heeft het een vertaalorgaan voor kennis naar de praktijk gecreëerd.

 

Vier projecten

In de werkgroep ‘Vitale logistiek’ waarin onder meer de BOM, TLN, Syntens, NHTV, gemeente Tilburg, de Kamer van Koophandel en het regionale bedrijfsleven participeren, heeft met de REAP-subsidie vier projecten opgetuigd. Samen met een aantal andere activiteiten worden deze ondergebracht in het Smart Logistics Centre om zo de kennis te borgen. Eén project omvat een pilot over KPI-methodieken, de andere omvat een template voor bedrijven om te ondersteunen in het borgen van kennis. In het derde project wordt een logistieke toolbox voor het mkb. Het vierde omvat een benchmarkmatrix.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel