nieuws

Palletcentrale doet drie overnames in één jaar

Warehousing

De Palletcentrale Groep uit Moerdijk heeft de aandelen overgenomen van het Belgische Unipal uit Eeklo. Unipal produceert nieuwe pallets. Eerder dit jaar nam Palletcentrale al twee leveranciers van gebruikte pallets over.

Palletcentrale doet drie overnames in één jaar
Palletcentrale doet drie overnames in één jaar

Na Schermer Pallets in Nibbixwoud en APK Pallet en Kistenfabriek uit Beneden Leeuwen is nu Unipal aan de beurt. Palletcentrale verklaart dat de strategische overname volledig past volledig in de plannen van de Palletcentrale Groep. De continuïteit van Unipal is hiermee gewaarborgd.

 

Volgens directeur/eigenaar Marco Leemberg van de Palletcentrale Groep betekent de overname een belangrijke ontwikkeling voor werkgelegenheid in de regio Eeklo. “De krachten worden gebundeld en dat betekent een sterkere positie van het bedrijf, toekomstige investeringen zullen bijdragen aan meer volume en meer werkgelegenheid”.

 

Aanvulling

Naast de bestaande activiteiten van de Palletcentrale Groep op het gebied van gebruikte pallets, is de toevoeging van een volledig geautomatiseerde productie locatie van 35.000 vierkante meter een uitstekende aanvulling. De productie locatie in Eeklo biedt werk aan dertig mensen. De huidige productie capaciteit van één miljoen pallets per jaar zal de komende jaren fors worden uitgebreid.

 

Integrale dienstverlening

Naast de grootschalige activiteiten op de markt van gebruikte pallets, is nu ook grootschalige productie van nieuwe pallets in eigen beheer mogelijk. Volledige integrale dienstverlening van de Palletcentrale Groep is hiermee een feit. Door de overname van de palletbedrijven in Nibbixwoud en Beneden Leeuwen eerder dit jaar en de overname van Unipal komt het personeelsbestand van de Palletcentrale Groep op 140 werknemers.

 

Enorme vraag

Door de enorme vraag en het beperkte aanbod van gebruikte pallets zijn de prijzen van dit product het afgelopen jaar flink gestegen. Combinatie leveringen van zowel nieuwe als gebruikte pallets zijn noodzakelijk geworden. Door deze overname kan de druk op de beschikbaarheid onder controle worden gehouden. Dit betekent voor Palletcentrale een extra versteviging van de concurrentie positie in zowel de gebruikte als nieuwe palletmarkt. Het bedrijf is hiermee klaar voor deze nieuwe stap die de weg vrijmaakt voor toekomstige Europese uitbreidingsplannen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel