nieuws

Nedac Sorbo breidt dc uit

Warehousing

Nedac Sorbo begint eind november met de uitbreiding van zijn distributiecentrum. Het dc in Duiven wordt met 8000 vierkante meter vergroot tot 23.000 vierkante meter in totaal. De uitbreiding levert de leverancier van non-food artikelen niet alleen financieel, maar ook logistiek voordeel op.

Nedac Sorbo breidt dc uit
Nedac Sorbo breidt uit met 8000 vierkante meter

Al enkele jaren na de ingebruikname in 1998 was het dc van Nedac Sorbo te klein. Het familiebedrijf werd in 2001 verkocht, met als gevolg dat de activiteiten en dus ook de voorraad in Duiven toenamen. Na twee overnames in 2004 en 2005, waaronder borstelfabrikant Vero, werd het ruimtegebrek nog groter.

 

Pallets

“Het distributiecentrum is in eerste instantie gebouwd voor Sorbo-producten, die met de orderpickmachine van Witron worden verzameld voor aanvulling van het schap bij onze klanten, met name de supermarktketens. Toen het dc werd opgeleverd, kwam 98 procent van de uitgaande goederen uit die machine. Slechts 2 procent werd uitgeleverd op pallets. Nu bedraagt dat laatste 20 procent”, aldus John Jansen, directeur logistiek van Nedac Sorbo.

 

Twee locaties

Sinds 2005 huurt Nedac Sorbo zes aan elkaar geschakelde hallen van 1000 vierkante meter per stuk aan de andere kant van de A12. Werken op twee locaties brengt echter organisatorische problemen met zich mee. Bovendien moet Nedac Sorbo een hoop extra kosten maken vanwege de huur, de extra handling en het extra transport. “Uitbreiding kwam toen al snel im frage”, aldus Jansen.

 

René Geujen van The Facility Group (links) en John Jansen van Nedac Sorbo (rechts)Kantoorruimte

Samen met The Facility Group heeft Jansen een uitbreidingsplan opgesteld dat ook aantrekkelijk is voor de eigenaar, die het dc aan Nedac Sorbo verhuurt. Nedac Sorbo heeft nu 6000 vierkante meter kantoorruimte en 15.000 vierkante meter opslagruimte. “Met de extra 8000 vierkante meter is de verhouding tussen kantoor en magazijn gunstiger”, vertelt René Geujen van The Facility Group.

 

Flexibel

Een aantrekkelijk uitbreidingsplan betekent ook dat de uitbreiding flexibel wordt opgezet. Tussen het bestaande dc en de nieuwe hal komt een scheidingswand, zodat de nieuwe hal eventueel ook afzonderlijk is te verhuren. Ook wordt de nieuwe hal niet ingericht met hoogbouwkranen, maar met smallegangentrucks.

 

Efficiënter

Dankzij de nieuwe hal kan Nedac Sorbo het dc ook efficiënter inrichten. Nu gebeurt de goederenontvangst en de verzending nog in dezelfde ruimte. Omdat de nieuwe hal straks ook een aantal docks krijgt, kan de goederenontvangst worden verplaatst naar achteren. De situatie met kruisende verkeersstromen in het dc behoort daarmee tot het verleden.

 

April 2008

De bouw begint in week 48. Daarvoor is eerst al het buitenterrein opnieuw ingericht, waarbij onder meer de parkeerplaatsen zijn verplaatst. In april 2008 moet de nieuwe hal klaar zijn. Daarna wordt de voorraad aan de overkant van de A12 verhuisd en wordt het bestaande dc heringericht.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel