nieuws

Meer capaciteit voor volumescanner

Warehousing

Een volumescanner die per uur 4.000 tot 5.000 pakketten kan opmeten: dat is de nieuwe CSN910 van Mettler-Toledo. Nieuw is dat deze scanner ook dozen kan opmeten die tegen elkaar aan liggen. “Zolang het maar niet om twee exact even grote dozen gaat”, vertelt Jeroen Keller van Mettler-Toledo.

Meer capaciteit voor volumescanner
De volumescanner van Mettler-Toledo

Al jarenlang op de markt is de palletchecker van Mettler-Toledo: een applicatie waarbij een pallet op de weegschaal geplaatst kan worden en waarbij tevens de afmetingen gemeten kunnen worden. Per uur kunnen echter slechts 150 pallets worden gemeten.

 

Dynamisch

De dynamische variant, de CSN910, kan per uur maar liefst 4000 tot 5000 pakketten aan. Als een bedrijf alleen geïnteresseerd is de afmetingen, kan een capaciteit van wel 20.000 pakketten worden gehaald.

 

Paar euro

Een volumescanner kan helpen bij het bepalen van de optimale omdoos of het selecteren van de juiste vervoerder. “Veel vervoerders registreren zelf ook de maten van de pakketten. Als je opgeeft dat een doos 15 centimeter hoog is, maar hij is in werkelijkheid 17 centimeter, krijg je wel een naheffing. Die paar euro kun je moeilijk terugvragen bij je klant”, aldus Keller.

 

Geen separatiebeld

Nieuw aan de CSN910 is dat nu ook dozen gemeten kunnen worden die tegen elkaar aan liggen, zolang het maar niet om twee even grote dozen gaan die exact tegen elkaar aan liggen. Dankzij deze verbetering is een grotere capaciteit mogelijk. “Anders moet je er weer een separatiebeld tussen zetten”, aldus Keller.

Volgend jaar komt Mettler-Toledo met een systeem die ook platte producten kan meten. Nu is een minimum hoogte van 2,5 centimeter nodig, volgend jaar zijn ook flyers en enveloppen te meten.

 

Meer nieuws over ICT & Logistiek

Reageer op dit artikel