nieuws

Jan Linders opent kleurrijk distributiecentrum

Warehousing

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Nieuw Bergen openden de Limburgse Commissaris van de Koningin Léon Frissen en algemeen directeur Leo Linders gezamenlijk het nieuwe distributiecentrum van supermarktketen Jan Linders. Vanuit dit dc worden de winkelfilialen van de retailer bevoorraad.

Jan Linders opent kleurrijk distributiecentrum
Jan Linders

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 32.000 vierkante meter en biedt plaats aan 15.000 pallets. Er wordt gebruikgemaakt van moderne technieken op het gebied van warehousing, zoals automatische inslag en voicepicking.

 

Felle kleuren

Opvallend aan het dc is het kleurgebruik. Er is geen sprake van een grauw en grijs gebouw maar van een zeer kleurrijk warehouse. Hiertoe werden de binnenwanden van het dc met felle kleuren beschilderd. Gelijktijdig met de bouw van het dc werd ook het kantoor van de supermarktketen vernieuwd en uitgebreid. De totale oppervlakte van de kantoorruimten werd daarbij verdubbeld.

 

Efficiency

Tijdens de openingsbijeenkomst waren er toespraken van gouverneur Léon Frissen en van Klaas van den Doel, voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Zij feliciteerden algemeen directeur Leo Linders met het nieuwe dc en wensten het bedrijf veel succes. De vele honderden aanwezigen hoorden vervolgens Leo Linders in een toespraak vertellen dat hij verwacht dat de efficiency van de logistiek door de in gebruikneming van het nieuwe dc verder zal toenemen. Mede daardoor kan het bedrijf de prijzen in de supermarkten laag houden. Jan Linders beschikt over 52 supermarkten die gevestigd zijn in Limburg, in Oost en Midden Brabant, en in Zuid-Gelderland.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel