nieuws

Intel wint verkiezing Veiligste Magazijn

Warehousing

Intel wint verkiezing Veiligste Magazijn
Juryvoorzitter Jos Vermunt en Henk Heusdens van winnaar Intel

Intel beschikt op Schiphol-Rijk over het Veiligste Magazijn van Nederland. De jury koos voor Intel omdat de fabrikant van computeronderdelen op de magazijnvloer vrijwel niets aan het toeval overlaat. Als tweede eindigde Intervet, als derde Akzo Nobel Coatings. De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van het Magazijn.

De jury onder leiding van prof.dr.ir. Jos Vermunt was onder de indruk van de enorme aandacht die Intel besteedt aan veiligheid en gezondheid. In het dc wordt bijna niets aan het toeval overgelaten.

 

Metershoge doeken

Op de magazijnvloer van Intel worden medewerkers voortdurend gewaarschuwd voor onveilige situaties. Metershoge doeken geven in woord en beeld instructies voor veilig werken. Heldere belijning op de vloer laat zien waar magazijntrucks en voetgangers wel en niet mogen komen. Op kruispunten van rijbanen zijn stoptekens aangebracht.

 

Trapleuning

Magazijnstellingen zijn voorzien van vlonders en gaaswanden aan de achterzijde. Bij alle werkplekken zijn heftafels gemonteerd. Naast de trappen hangen zelfs bordjes waarop staat dat mensen verplicht zijn om één hand aan de trapleuning te houden.

Uiteraard besteedt Intel ook veel aandacht aan training en voorlichting van de 200 medewerkers met in totaal 42 verschillende nationaliteiten. Alle magazijnmedewerkers hebben na hun aanstelling zeven verschillende veiligheidstrainingen ondergaan. Alle chauffeurs krijgen aparte trainingen voor elk type magazijntruck. Om de gezondheid te bevorderen, heeft Intel campagnes opgezet over stoppen met roken en gezond eten.

 

5000 euro

Dankzij al deze maatregelen is de jury ervan overtuigd dat bij Intel de veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse operatie. De jury waarschuwde Intel zelfs dat het niet te ver moet doorschieten in de toepassing van veiligheidsmaatregelen.

 

Henk Heusdens van Intel kreeg de prijs van 5000 euro uitgereikt uit handen van juryvoorzitter prof.dr.ir. Jos Vermunt en Ralph Hendrix van DHL in Bergen op Zoom, de winnaar van vorig jaar. Intel dient dit bedrag te besteden aan verdere versterking van de veiligheid in het magazijn.

 

Zilver

De ‘zilveren plak’ in de verkiezing was weggelegd voor Intervet in Boxmeer. de jury roemde vooral de aandacht die Intel besteedt aan training en opleiding van medewerkers. Ook de praktische oplossingen van Intervet kregen bijval, zoals het haakje aan de dockdeuren waaraan de vrachtwagensleutels opgehangen dienen te worden. Als een deur omhoog gaat, hangen de sleutels buiten bereik.

 

Brons

Het brons was weggelegd voor Akzo Nobel Coatings in Wapenveld. Dit magazijn valt op door de wijze waarop medewerkers op de vloer zijn betrokken bij het veiligheidsbeleid. Akzo Nobel heeft een cultuur weten te creëren waar medewerkers zelf onveilige situaties durven aan te kaarten.

 

Filmpjes

Bekijk de filmpjes van de nummers een, twee en drie en ontdek met eigen ogen waarom deze bedrijven in de prijzen vielen: 
 

 Intel

 Intervet

 Akzo Nobel Coatings

 

Dag van het Magazijn

De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van het Magazijn. Dit congres over veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s is net als de prijs een initiatief van Randstad, VTL, BMWT en Transport+Opslag.

Het evenement telde maar liefst vijftien workshops op het gebied van veilig en gezond werken, verzorgt door instanties en bedrijven als TNO, Arbeidsinspectie, Interpolis, Groenewout en Buro voor Fysieke Arbeid.

 

[fotoalbum]

 

Lees ook:

 

Op korte termijn vindt u op deze website ook de presentaties van de Dag van het Magazijn.

Reageer op dit artikel