nieuws

Elektronisch klembord maakt picken met papier makkelijker

Warehousing

Elektronisch orders verzamelen met papieren picklijsten. Dat is vanaf nu mogelijk met het Electronic Picking Board. Dankzij dit klembord is voortaan geen pen meer nodig om de orderregels op papieren picklijsten af te vinken. Logitrade demonstreerde deze innovatie op de beurs Groothandel & Logistiek.

Elektronisch klembord maakt picken met papier makkelijker
Het Electronic Picking Board van Logitrade

De werking van het Electronic Picking Board is eenvoudig. De orderpicker kan zijn papieren picklijst op het klembord vastmaken, waarna hij met een druk op de knop elke orderregel kan afvinken. Achter elke afgevinkte orderregel brandt een groen lampje. Twee rode lampjes geven aan welke orderregel vervolgens aan de beurt is.

 

Orderregel overslaan

Normaal gesproken plaatst het WMS- of ERP-systeem de orderregels al in de meest efficiënte pickvolgorde. Soms kan het echter handig zijn om een bepaalde orderregel over te slaan. Dat is het geval als het druk is in de gang of als een heftruckchauffeur bezig is de picklocatie aan te vullen. Voor dit soort situaties beschikt het klembord over twee knoppen waarmee de orderpicker een orderregel kan overslaan en later alsnog kan uitvoeren.

 

Drie seconden

Volgens Peter Leerintveld van Logitrade levert het elektronisch pickbord een tijdsbesparing op van drie seconden per orderregel. Die tijdsbesparing is mogelijk doordat de orderpicker geen pen hoeft te pakken en die weer weg hoeft te steken. “Ook de mentale belasting neemt af”, licht Leerintveld toe.

 

Tagwatch

Het Electronic Picking Board is niet de eerste opmerkelijke ontdekking van Leerintveld. Eerder ontdekte hij al het virtuele pickgordijn en de Tagwatch, die inmiddels naar tevredenheid wordt gebruikt door Nedac Sorbo.

Het elektronisch pickbord is door Steffen Supper ontwikkeld bij Bosch in Duitsland. Logitrade heeft de rechten voor verkoop in Nederland verworven.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel