nieuws

Consafe en Vocollect helpen elkaar een handje

Warehousing

Consafe Logistics en Vocollect maakten de informele samenwerking onlangs formeel en dat betekent in de praktijk dat vooral WMS-leverancier Consafe veel meer mogelijkheden heeft op het vlak van mobiele communicatie. Voice-leverancier Vocollect heeft er door de formele samenwerking een bredere afzetmarkt bij, met name in de sector warehousing en distributie.

Consafe en Vocollect helpen elkaar een handje
Consafe Logistics haalt nieuwe klant binnen

Het partnership tussen Consafe en Vocollect is feitelijk niet meer dan het formeel maken van de bestaande samenwerking, maar voor beide bedrijven betekent het een stapje in een relatief nieuwe wereld. Consafe was nog niet zo actief op het vlak van mobiele oplossingen, maar kan nu ook klanten benaderen die niet puur in een warehousemanagement systeem zijn geïnteresseerd. Vocollect kan door de samenwerking meer profiteren van de klanten die Consafe heeft en de sectoren waar de Zweedse leverancier van WMS-oplossingen actief is.

 

Partneruitbreiding en strategiewijziging

Vocollect had tot recent twee belangrijke partners voor het leveren van mobiele oplossingen: Psion Teklogix en Zetes, en heeft die nog steeds, maar heeft er nu dus een derde partner bij met Consafe. Voor Consafe betekent het formele partnership een nieuwe stap op weg naar de toekomst waarin het bedrijf op vier terreinen actief wil zijn. Sinds de komst van de nieuwe directeur Jord Koot richt het bedrijf zich op vier pijlers, dat wil zeggen warehousing en distributie (als vanouds) en daarnaast ook supply chain consulting, mobiele oplossingen en manufacturing. Op het vlak van SC consulting is al een samenwerking aangegaan met QlickView, een bedrijf dat logistieke dashboards ontwerpt, een business intelligence (BI) oplossing. IKEA en Reining gebruiken al een QlickView oplossing in combinatie met een WMS van Consafe.

 

Nieuwe klanten Consafe

De Zweedse WMS-leverancier met de Nederlandse vestiging in Zundert haalde onlangs enkele nieuwe klanten binnen. Daaronder zijn het Franse Saint Gobain, met dochterbedrijven Tegelgroep Nederland en Raab Karcher. Maar ook is Heineken in Frankrijk aan de slag gegaan met een oplossing van Consafe.

 

Groei en nieuwe richtingen

De Consafe Logistics Group kocht onlangs in Scandinavië al Captura over, een bedrijf vergelijkbaar met Zetes en Psion in Nederland. Maar het bedrijf heeft meer ijzers in het vuur, er wordt gepraat met verschillende partijen over overname dan wel samenwerking. Een richting die het bedrijf ook graag zou bewandelen is die van de TMS-oplossingen.   

 

Meer nieuws over ICT&Logistiek

Reageer op dit artikel