nieuws

CHEP ontwikkelt berekeningsmodel voor poolpallets

Warehousing

Palletpoolorganisatie CHEP heeft in samenwerking met de Universiteit van Leeds een berekeningsmodel voor meermalige poolpallets ontwikkeld. Het model berekent de besparing en de belangrijkste milieuvoordelen die behaald kunnen worden als bedrijven meermalige poolpallets gebruiken in plaats van alternatieven zoals witte europallets of eenmalige wegwerppallets.

CHEP ontwikkelt berekeningsmodel voor poolpallets
CHEP palletpool

Het berekeningsmodel kan worden toegepast op alle houten pallets van verschillende afmetingen. Het berekent de besparing over een periode van tien jaar. Hiermee kunnen palletgebruikers hun palletactiviteiten in kaart brengen, inclusief het aantal verplaatsingen, voorraden, verliezen en transportafstanden.

 

Milieuvoordelen

Het model toont ook de milieuvoordelen van palletpooling ten opzichte van witte pallets en wegwerppallets. Het betreft dan het verantwoordelijke gebruik en de bescherming van hout gedurende de gehele levenscyclus van pallets (inclusief productie en reparaties). Het CO2 afname-effect en de zuurstofproductie van de bomen die niet gekapt hoeven te worden. Ook de CO2-uitstoot die wordt gegenereerd met het transport van de pallets door de gehele bevoorradingsketen wordt ingecalculeerd. Met dit model kan CHEP als palletpoolorganisatie de voordelen van palletpooling voor haar klanten aantonen.

 

Lees ook het nieuws:

 

Reageer op dit artikel