nieuws

Canon Europe opent distributiehub

Warehousing

Canon heeft in het Midden-Oosten een distributiehub geopend. Met die stap naar Dubai volgt Canon met zijn logistieke activiteiten andere bedrijven die in die regio een logistieke draaischijf opzetten. De distributiehub van Canon Europe is gevestigd op de Jebel Ali Free Zone, de industriezone waar PWC Logistics bijvoorbeeld de logistiek verzorgt van Fujitsu Siemens Computers.

Canon Europe opent distributiehub
Canon Europe hoofdkantoor

Canon Europe zegt in eerste instantie vooral te mikken op efficiencyvoordelen die te behalen zijn voor regionale klanten, maar denkt vanuit het Midden-Oosten in de toekomst ook naar andere continenten te kunnen distribueren. De opening van de distributiehubop de Jebel Ali Free Zone in Dubai maakt onderdeel uit van een bredere heroriëntatie van de supply chain van het bedrijf. Binnen die heroriëntatie past ook de moderniseringsslag die recent in het Canon European Parts Center op Schiphol-Rijk is doorgevoerd. In dat 50.000 m2 grote dc werd onder meer het miniloadsysteem gemoderniseerd.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel