nieuws

Nieuw dc Groningse ziekenhuizen officieel geopend

Warehousing

Nieuw dc Groningse ziekenhuizen officieel geopend
Logistiek medisch centrum Groningen

Afgelopen vrijdag 5 oktober is het nieuwe logistiek centrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen feestelijk geopend. In het logistiek centrum op bedrijventerrein de Eemspoort vindt de afhandeling en opslag plaats van alle steriele en onsteriele goederen van zowel het UMCG als die van het Martini Ziekenhuis.

Medewerkers van beide huizen werken in het logistiek centrum samen volgens één gemeenschappelijk logistiek concept.

 

Een centraal dc

Door de afhandeling en opslag van goederen te verplaatsen naar één centraal dc buiten de ziekenhuisterreinen, kunnen afdelingen nu een paar keer per dag op maat bevoorraad worden. Zo hoeft niet elke leverancier naar de locaties van het UMCG en het Martini Ziekenhuis, wat scheelt in de verkeersdrukte en de logistieke kosten. Nieuwe logistieke mogelijkheden zorgen er bovendien voor dat de goederen efficiënter worden besteld.

Bovendien is het pand dusdanig gesitueerd dat het goed aansluit op het overslagpunt op het UMCG-terrein en de nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis.

 

300 Meter transportband

Het nieuwe logistiek centrum heeft 33 medewerkers, 5000 vierkante meter vloeroppervlakte, driehonderd meter transportband, 1356 pallets met bulkartikelen en negen verzendgangen, waar magazijnbakken in rolcontainers klaargezet worden voor transport.

Behalve de afhandeling en opslag van inkoopartikelen, droogkruidenierswaren, kantoorartikelen en onsteriele gebruiksgoederen, is in het logistiek centrum ook een steriel magazijn gehuisvest met steriele medische hulpmiddelen, zoals naalden, handschoenen en afdekdoeken.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel