nieuws

Intratuin kiest vaste pakketvervoerder

Warehousing

Tijdens de leveranciersdag gisteren presenteerde Intratuin DPD als de nieuwe vaste pakketvervoerder. DPD gaat jaarlijks ongeveer 100.000 pakketten voor Intratuin vervoeren, zowel van de leveranciers naar de Intratuin vestigingen, als pakketten van de tuincentra richting leveranciers en klanten.

Intratuin kiest vaste pakketvervoerder
Intratuin kiest pakketvervoerder

Intratuin verzendt de pakketten met de DPD Classic service, een dienst die verzendingen in Nederland binnen één dag aflevert. De pakketten bevatten voornamelijk tuinaccessoires en gereedschappen.

 

Geclusterde goederenstroom

Intratuin selecteerde DPD na vergelijking van verschillende aanbieders. “Voor onze logistieke wensen kwam DPD als beste uit de bus. De goede prijs-kwaliteitverhouding gaf de doorslag”, aldus Erik de Gans, Manager Trade & Logistics van Intratuin. De keuze om ook verzendingen van de leveranciers via DPD onder beheer van Intratuin te laten verlopen, is genomen met het oog op een overzichtelijk logistiek beleid. “Met een geclusterde goederenstroom verminderen we het aantal vrachtwagens op de weg. Een vaste pakketvervoerder in plaats van steeds verschillende vervoerders aan de achterdeur is efficiënter voor onze winkellogistiek. Dat we als groene organisatie daardoor ook het milieu ontlasten is een prachtige bijkomstigheid.”

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel