nieuws

Forse uitbreiding Office Depot dc in Zwolle

Warehousing

Kantoorartikelenleverancier Office Depot is deze week begonnen met de bouwwerkzaamheden voor uitbreiding van het bestaande distributiecentrum in Zwolle. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf moet het huidige pand uitbreiden vanwege de sterke groei in de afgelopen jaren.

Forse uitbreiding Office Depot dc in Zwolle
Office Depot

Office Depot investeert ruim 21,5 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar dc aan de Mindenstraat in de Hessenpoort. Het pand moet daarmee het modernste distributiecentrum van het bedrijf worden in de Benelux.

 

Vestiging Beesd

Het warehouse in Beesd, waar de logistieke verwerking plaatsvindt voor Viking Direct, wordt met de nieuwbouw in Zwolle overbodig en sluit in de loop van 2008. De taken uit Beesd worden overgeheveld naar het dc in Zwolle, dat door de uitbreiding een totaaloppervlakte krijgt van 23.500 vierkante meter. De huidige omvang is slechts achtduizend vierkante meter.

 

Extra arbeidsplaatsen

Door de uitbreiding van Office Depot ontstaan er circa zestig nieuwe arbeidsplaatsen in de regio Zwolle. Ook verhuist een deel van de medewerkers vanuit Beesd naar de hoofdstad van Overijssel.

 

Pick-to-light

Naast de nieuwbouw vernieuwt Office Depot ook gelijk het logistieke systeem. Zo komt er voor de verwerking van de snellopers een pick-to-light systeem. Ook wordt het automatiseringssysteem volledig vernieuwd. Tijdens de bouw is het de bedoeling dat de lopende processen worden gecontinueerd en dat de twee logistieke systemen van Viking Direct en Office Depot met elkaar worden vervlochten.

 

Stijging orderverwerking

Het aantal orders dat Office Depot Benelux per dag kan verwerken, zal als gevolg van de nieuwbouw stijgen van gemiddeld 6.500 naar maximaal elfduizend. De oplevering van de uitbreiding is gepland halverwege 2008.

 

Grootste kantoorartikelenleverancier

Office Depot is actief in 42 landen. Het is de grootste kantoorartikelenleverancier in Nederland en noteerde vorig jaar een omzet van bijna 15 miljard dollar. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 50.000 medewerkers. Hiervan zijn 9.700 medewerkers werkzaam in Europa, waarvan 650 voor de Benelux.Het Europees hoofdkantoor is gevestigd in Venlo.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel