nieuws

Doldwaze logistiek bij dc Bijenkorf

Warehousing

Vanuit het distributiecentrum van De Bijenkorf in Woerden zijn de afgelopen maanden ruim twee miljoen producten over het land verspreid. Verdeeld in 500 ritten zijn 5.500 pallets en 3.200 rolrekken vervoerd. Daarbij zijn ook nog meer dan 1.200 meubelen geleverd aan de winkels.

Doldwaze logistiek bij dc Bijenkorf
Bijenkorf

Als donderdagochtend om 8.00 uur de deuren van alle Bijenkorffilialen in het land opengaan en de hectiek van de Drie Dwaze Dagen (DDD) is losgebarsten, keert in het dc in Woerden de rust weer terug. Dit jaar zijn de DDD groter dan ooit, dat betekende extra werk voor Tom Kamphuis, hoofd logistiek.

 

Piek in augustus en september

Het is de vijfde keer dat Kamphuis de DDD heeft voorbereid. ”Het begint in juli, dan krijgen we vanuit de hele wereld partijen binnen, maar de piek ligt in augustus en september. Hier wordt alles verkoopklaar gemaakt, dus uit de verpakking gehaald, een prijskaartje eraan en dan in pallets verdeeld over de filialen.” Kamphuis laat gangen zien met metershoge stellages. ”Deze twee rijen zijn alleen al voor Utrecht”.

  

Nieuwe voorraad 

De DDD betekent niet een uitverkoop van de oude voorraad. “Elk artikel is nieuw ingekocht. Het zijn aantrekkelijke goederen tegen aantrekkelijke prijzen. Alle artikelen komen hier uit het distributiecentrum. Om dat te regelen heb je echt maanden nodig. Maar echt wakker lig ik er niet van.”

 

Goederen gespreid binnenkomen
Kamphuis voornaamste zorg is dat al die goederen een beetje gespreid in Woerden binnenkomen zodat het niet constant hollen en stilstaan is. “Tot op het laatste moment willen leveranciers dat we spullen van hen betrekken en zijn er inkopers die nog wat leuks zien.”

 

150 uitzendkrachten
De aanloop naar de DDD betekent voor Woerden vanaf de zomervakantie een piek in de personele bezetting. De 275 vaste medewerkers krijgen in eerste instantie gezelschap van zo’n honderd studenten die wat bij willen verdienen. Als die weer in de lesbanken zitten worden ze afgelost door 150 uitzendkrachten en een groep Polen. “De sport is om alles mooi en goed op tijd klaar te krijgen. Dit is ook zo’n groot evenement, het is een extra kick voor medewerkers. Wat extra werken is ook nooit een punt in deze dagen, ze kleden de boel hier ook altijd mooi aan. Zo is de hele kantine geel gemaakt. Vrijdag volgt voor het personeel een borrel als afsluiting van de voorbije periode.”

 

Kippen
Maar wie denkt dat de medewerkers van het distributiecentrum eerste keus hebben uit de producten heeft het mis. Zij moesten zich gewoon tussen al die andere Nederlanders wurmen die er als de kippen bij willen zijn om de leuke aanbiedingen te bemachtigen. En Kamphuis, heeft hij zelf al iets leuks gezien tussen alle aanbiedingen: “Er zijn wat mooie aanbiedingen wat kleding betreft. Dus ik denk dat ik weer een kostuumpje koop en wat mode voor de kinderen.” Bron: AD.nl

 

Bekijk hier het filmpje waar de gekte in de Bijenkorf te zien is.

 

 

Reageer op dit artikel