nieuws

‘China wordt ook ’s werelds grootste in warehousing

Warehousing

Wat nu als China ook de grootste speler wordt als het om warehousing gaat? De grootste op het gebied van productie is het land al. Heeft China het in zich, om al dan niet met hulp van westerse bedrijven, de grootste op het gebied van warehousing te worden? Volgens 3pl dienstverlener National Retail Systems is de kans groot dat het deze kant op gaat.

‘China wordt ook ’s werelds grootste in warehousing
China 's werelds grootste in warehousing?

Het Amerikaanse vakblad Modern Materials Handling sprak met Larry Ravinett, vice-president logistics en supply chain solutions van National Retail Systems en deze nam daarbij geen blad voor de mond. Ravinett: “Een van de zaken die we doen is het samenvoegen van vracht en negentig procent van de producten die we consolideren komt vanuit China. Zodoende hebben we onszelf de vraag gesteld wat het doel is van het transporteren van al die goederen vanuit China naar de VS. We raken het daarbij immers drie of vier keer als we het naar een distributiecentrum brengen en er labels op plakken. En dat alleen om het daarna naar de winkels te sturen?” Deze werkwijze is volgens Ravinett aan de omslachtige kant en zodoende startte zijn werkgever een joint-venture met China’s Sinotrans Group, een van China’s grootste logistiek dienstverleners.

 

Warehousing VS deels overslaan

De ontstane samenwerking met de naam SinoNRS heeft naar eigen zeggen binnenkort een oplossing gereed die ervoor zorgt dat de distributiekosten van Amerikaanse retailers verminderen. Ravinett: “En zodra we zover zijn zullen we de mogelijkheid hebben om een dc in de VS over te slaan en direct artikelen voorzien van een prijslabel af te leveren in de winkel. Of we zijn in staat om een artikel dat al voor tachtig procent klaar is naar een regionaal dc te sturen waar het kan worden opgeslagen voor replenishment in een later stadium.”

 

De experts zaten er al eerder naast

Modern Materials Management eindigt het artikel met de volgende zinnen: ‘Sommige experts geloven dat er in een opzet als van National Retail Systems nog enkele timing en communicatie hobbels te nemen zijn voordat China echt als een serieuze bedreiging voor in dit geval de Amerikaanse distributie-industrie kan worden gezien. Experts zeiden jaren geleden hetzelfde over China toen ze het hadden over het onderwerp productie..’.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel