nieuws

Van den Berg verrast met boek over warehouse management

Warehousing

Karel de Jong van Jumbo heeft op woensdag 5 september het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Jeroen van den Berg in ontvangst genomen. Het boek met de titel ‘Integral Warehouse Management’ biedt een handleiding voor het verbeteren van de prestaties in magazijnen en dc’s. “Ik ben oprecht verrast door de inhoud van het boek”, aldus De Jong.

Van den Berg verrast met boek over warehouse management
Jeroen van den berg

Boeken over logistiek en supply chain management zijn er genoeg, maar boeken over warehouse management zijn zelfs met een vergrootglas nauwelijks te vinden. Jeroen van den Berg heeft daar met zijn boek Integral Warehouse Management verandering in proberen te brengen.

 

Veel te besparen

“Er bestaat een groot gat bestaat tussen de prestaties van de best-in-class magazijnen en de janboerenfluitjesmagazijnen. In veel magazijnen valt nog steeds heel veel te besparen, tot wel 30 procent aan toe. Veel bedrijven zien die besparingen niet omdat ze alleen maar kijken naar dat wat zichtbaar is: heftrucks, stellingen, de lay-out, etc. Waar ze niet naar kijken, is wat daarachter zit: de processen, de procedures, de motivatie, de software”, aldus Van den Berg, die met zijn boek hierin verandering probeert te brengen.

 

Filosofie

Karel de Jong van Jumbo, Logistiek Manager van het Jaar 2007, vertelde bij de overhandiging van het eerste exemplaar dat hij allesbehalve een boekverslinder is. “Het boek heeft me echter oprecht verrast. Jeroen is erin geslaagd om daadwerkelijk een filosofie over warehouse management neer te zetten. Verschillende facetten van het vak zijn niet alleen aangeraakt, maar ook uitgediept.”

 

Volwassenheid

In het boek beschrijft Van den Berg vier stadia van volwassenheid. “Ik denk dat wij in de derde fase zitten, de fase van responsive warehouse management. De uitdaging voor Jumbo is om naar de volgende fase te gaan, de fase van collaborative warehouse management. Met dit boek en een goede dosis gezond verstand gaan we die uitdaging aan”, aldus De Jong.

 

18 vragen

Eén van de onderdelen uit het boek die De Jong het meest is bijgebleven, is de  volwassenheidstest aan het eind van het boek. Aan de hand van 18 vragen kunnen logistiek managers berekenen hoe volwassen hun warehouse is. De Jong heeft deze vragen ook zelf ingevuld. Op de vraag of de uitkomst hem mee of tegen viel, blijft De Jong diplomatiek: “Er is nog voldoende ruimte voor verbetering”, glimlacht de Logistiek Manager van het Jaar.

 

Zie ook:

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel