nieuws

Jan Linders door stof voor out-of-stocks

Warehousing

Jan Linders betuigt zijn spijt over het grote aantal out-of-stocks in de supermarkten. De Limburgse keten zegt door de overgang naar een nieuw distributiecentrum te kampen met veel lege schappen. Jan Linders biedt zijn klanten hiervoor excuses aan op de eigen website, aldus Distrifood.nl.

Jan Linders door stof voor out-of-stocks
Out-of-stock Jan Linders

‘Excuses. In verband met ons nieuwe distributiecentrum kampen wij met leveringsproblemen. Hierdoor kan het voorkomen dat enkele artikelen niet voorradig zijn in onze winkels. Wij doen ons best deze overlast zo snel mogelijk voor u op te lossen. Bedankt voor uw begrip’, aldus de keten.
 
Openheid Jan Linders
De openheid van Jan Linders over het onderwerp is opmerkelijk. Doorgaans proberen supermarkten problemen op het logistieke vlak te verbloemen voor de klant om imagoschade te voorkomen. Algemeen directeur Leo Linders sprak deze maand in FoodPersonality ook al over de problemen die de overstap naar een nieuw dc oplevert.
 
Minder populair
Hij noemt het nieuwe dc als aanleiding voor de dalende populariteit onder klanten in Limburg. De keten daalde in GfK’s Zomerrapport van plek 2 naar plek 6. ‘We weten dat we meer out-of-stocks hebben, ook al doe je in deze situatie nog zo je best om het te voorkomen. En ik denk als mensen op één punt minder tevreden zijn over Jan Linders, ze dat in hun beoordeling van andere elementen doortrekken.’

Bron: Distrifood.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel