nieuws

FloraHolland breidt uit met 40.000 vierkante meter

Warehousing

Met de plaatsing van de laatste plaat van de 40.000 vierkante meter grote verdiepingsvloer, is een mijlpaal bereikt in het Logistiek Plan Rijnsburg van FloraHolland.

FloraHolland breidt uit met 40.000 vierkante meter
FloraHolland

Om de bouw van de verdiepingvloer mogelijk te maken moest 11.000 vierkante meter van het veilingdak worden gesloopt om vervolgens 160 cm hoger weer opgebouwd te worden. De verbouwing is bezig sinds 2005.

 

Herstructurering

De extra vierkante meter zijn nodig voor de herstructurering van de interne veilinglogistiek. In december verhuist de distributieafdeling van de begane grond naar de verdiepingsvloer. De geveilde bloemen en planten worden vanaf dat moment, nadat de stapelwagens volautomatisch zijn gesorteerd, via vijftien liften afgeleverd op de juiste locatie op de verdiepingsvloer. Het systeem bevindt zich in de testfase en de transportsystemen, liften en sorteerinstallatie worden op elkaar aangesloten. 

Reageer op dit artikel