nieuws

Crepa schakelt over naar schadereductie en fleetmanagement

Warehousing

Het Mobile Easykey systeem is geschikt voor heftrucks, intern transport machines en ander rollend materieel. Het systeem is standaard uitgerust met een Crash module en een autorisatiesysteem. Dit standaard pakket is uit te breiden met een urenregistratie module en een batterijcontrole systeem.

Crepa schakelt over naar schadereductie en fleetmanagement
Crepa Mobile Easykey

De Mobile Easykey is door Crepa gemaakt voor de intern transport branche. De software is volgens leverancier eenvoudig te gebruiken en overzichtelijk. Voor uitgebreide rapportages kan de informatie eenvoudig naar b.v. Excel worden geëxporteerd. Door de toegankelijkheid van het systeem is het simpel door één persoon te beheren maar kan ook gemakkelijk worden overgedragen.

 

Crashmodule

Het gepatenteerde crash detectie systeem bestaat uit een shock sensor en een microfoon. Op het moment dat een shock gesignaleerd wordt, controleert het systeem via een microfoon, gemonteerd in het chassis van het voertuig of het voertuig daadwerkelijk ergens tegenaan is gereden. Als het Easy Key Crash+ systeem een geluidsgolf signaleert die groter is dan de van tevoren ingestelde waarde kan het systeem de machine uitschakelen. Ook gaat er dan een lamp flitsen. De crash melding kan alleen door een bevoegde persoon met een master transponder- sleutel gereset worden, zodat de machine weer gebruikt kan worden. De software van het Easy Key systeem slaat alle gebeurtenissen op zoals het tijdstip van de aanrijding, wie het voertuig op dat moment bestuurde en wie het voertuig daarna weer heeft vrijgegeven. Tot nu toe werden heftrucks uitgerust met een zogenaamde G- krachten sensor. Deze sensor is alleen moeilijk op de juiste waarde in te stellen en herkent bovendien niet het verschil tussen een aanrijding en oneffenheden in het wegdek zoals kuilen en bobbels.

 

Voordelen Mobile Easykey:

  • Reductie van schades aan heftrucks, gebouwen en producten tot wel 90%
  • Inzicht in effectieve draaiuren van de heftruckchauffeurs
  • Inzicht in onderhoudsintervallen
  • Inzicht in batterij- laadtijden en wissels
  • Eenvoudige rapportages

 

Het schadereductie en fleetmanagement systeem ‘Mobile Easykey’ wordt op 7 en 8 november getoond op de komende ICT & Logistiek beurs in de Jaarbeurs te Utrecht.

 

Reageer op dit artikel