nieuws

Magazijnmedewerker betrokken bij bierdiefstal

Warehousing

De Amsterdamse politie heeft een bende mannen opgerold die verdacht wordt van het op grote schaal stelen van fusten Heinekenbier. De diefstal vond volgens de politie plaats tussen oktober 2005 en januari 2006 uit het distributiecentrum van Heineken aan de Schareburg in het Amsterdamse Westelijk Havengebied.

Magazijnmedewerker betrokken bij bierdiefstal
Heineken

De verdachten zijn negen chauffeurs en bijrijders uit Amsterdam, Almere en Purmerend, die bestellingen voor Heineken rondbrachten.

Zij werden daarbij geholpen door een tiende verdachte: een magazijnmedewerker van het Heineken dc. Die is inmiddels ontslagen, meldt de bierbrouwer. De chauffeurs waren werkzaam bij externe bedrijven die door Heineken waren ingehuurd.

Honderden fusten

De exacte omvang van de diefstal is niet bekend, maar het gaat volgens het Openbaar Ministerie eerder om honderden dan om tientallen fusten.

De verdachten moeten maandag voor de politierechter verschijnen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel