nieuws

Gestolen fust wordt ingeleverd bij veiling

Warehousing

De laatste maanden is volgens Flora Holland het aantal fustdiefstallen flink toegenomen. Vooral de kwekers zijn de dupe geworden van de fustdieven. De vestigingen van Flora Holland zijn zodanig beveiligd dat diefstal minder aantrekkelijk is geworden. Het probleem heeft zich nu verlegd naar de kwekerijen.

Gestolen fust wordt ingeleverd bij veiling
Gestolen fust wordt ingeleverd bij veiling

Flora Holland heeft het sterke vermoeden dat het gestolen fust weer wordt ingeleverd op één van de veilingen in Nederland. “Omdat er sprake is van een complexe logistieke keten is het moeilijk de dieven te achterhalen. Er zijn in het verleden wel een aantal personen aangehouden op verdenking van fustdiefstal”, aldus Henk Angerman afdelingsmanager concernbureau logistieke middelen.

 

Veiling lijdt geen directe schade

“Kwekers hebben een meer open bedrijfsvoering dan bijvoorbeeld de kopers”, zo verklaart Henk Angerman de toename van de diefstallen. Het gaat volgens hem meestal om het fust dat op stapelwagens geladen staat. Op een stapelwagen passen een aantal honderden plastic bloemenfusten. Bij deze fusten wordt gewerkt met een statiegeldsysteem waarbij de aanvoerder de veiling betaaltbij het afhalen van dit fust. Zodoende lijdt de veiling geen directe schade. Afhankelijk van het type fust ligt het statiegeldbedrag tussen de € 3,00 en € 4,00 per fust.

 

Diefstallen melden bij Flora Holland

Angerman: ”Indirect lijdt Flora Holland wel schade door de inspanningen die verricht worden om fustdiefstal tegen te gaan.” De plaatselijke politie heeft voor individuele gevallen te weinig arbeidskrachten om intensief onderzoek te doen. Daarom wordt alle informatie ook verzameld bij de bedrijfsbeveiliging en de mobiele controleploeg van Flora Holland. Zij proberen zo de fustdiefstallen beter onder de aandacht te brengen van de politie. Diefstallen kunnen gemeld worden door de infolijn te bellen 0174-63 2330 of te mailen naar meldpunt@Flora Holland.nl

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel