nieuws

Distributiecentrum krijgt zonnepanelen

Warehousing

Reynaers Aluminium uit het Vlaanderense Duffel plaatst op het dak van haar nog in aanbouw zijnde distributiecentrum 3.072 zonnepanelen. Deze panelen bieden een verwacht jaarvermogen van 500.000 kWh. Met dit project wil het bedrijf haar milieubewuste inspanningen verder uitbreiden.

Distributiecentrum krijgt zonnepanelen
Zonnepanelen voor dc

De zonnepanelen maken deel uit van de uitbreiding van het wereldwijde distributiecentrum van Reyanears. De beslissing om te investeren in een zonne-energiecentrale maakt deel uit van de bedrijfsvisie om een milieubewust en maatschappelijk verantwoord beleid te voeren.

“Naast onze innovaties op het gebied van ontwikkeling van duurzame bouwoplossingen beschouwen we het als onze plicht om actief mee te werken aan de realisatie van de Kyoto-doelstellingen rond de reductie van broeikasgassen en meer elektriciteit te halen uit hernieuwbare energie”, zegt Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium.

Groene stroom

De fotovoltaïsche dakinstallatie zal bestaan uit 3.072 zonnepanelen die zich uitstrekt over een oppervlakte van 16.000 vierkante meter. De installatie moet op jaarbasis 500.000 kWh groene stroom produceren. Dit komt overeen met het jaarverbruik van 166 gezinnen. Een traditionele elektriciteitscentrale van dezelfde omvang zou jaarlijks 280 ton CO2 uitstoten.

 

Volledige dekking

De zonnepanelen worden geïnstalleerd op het dak van het nieuwe – momenteel in aanbouw zijnde – magazijn van het distributiecentrum in Duffel. Het is de bedoeling dat de panelen de volledige energiebehoefte van het nieuwe magazijn dekken. De weekendproductie wordt in het gemeentelijke elektriciteitsnet geïnjecteerd.
De terugverdientijd van het project is berekend op negen jaar. De installatie is operationeel vanaf december 2007.

 

Bron: Habitos.be

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel