nieuws

Britse investeerder koopt nieuw dc Philips Lighting

Warehousing

Het nieuwe distributiecentrum van Philips Lighting op Flight Forum (twintigduizend vierkante meter) in Eindhoven is voor rond twintig miljoen euro verkocht aan de Britse vastgoedinvesteerder Cordea Savills. Dat fonds, meldt het Eindhovens Dagblad, heeft afgelopen jaar al voor rond honderd miljoen euro aan kantoren gekocht in Amstelveen en in logistieke hotspot Almere.

Britse investeerder koopt nieuw dc Philips Lighting
dc Philips Lighting Eindhoven

De huidige trend is dat Britse en Ierse beleggers steeds meer kantoren, winkels en ook distributiecentra kopen in Nederland. “Ze lijken Duitse vastgoedbeleggers dit jaar voorbij te streven bij de aankoop van Nederlands vastgoed”, zegt directeur Frans Landmeter van Jones Lang LaSalle in Eindhoven.

 

Vier miljard

In de eerste vijf maanden van dit jaar is voor bijna vier miljard euro in Nederlands vastgoed geïnvesteerd. Buitenlandse beleggers tekenden voor de helft van die beleggingen.

 

Recordinvestering

DTZ Zadelhoff verwacht dat het recordinvesteringsvolume van afgelopen jaar (8,5 miljard euro) dit jaar wordt geëvenaard. Britse en Ierse beleggers zijn voortal geïnteresseerd in Nederlands (logistiek) vastgoed omdat dat aanmerkelijk beter rendeert dan soortgelijke beleggingen in Groot-Brittannië.

 

België populair

Ook België is op dit moment in trek bij Britse vastgoedfondsbeheerders. Zo kocht het al eerder genoemde Cordea Savills in Houthalen onlangs het dc van Caterpillar Logistics. In het complex is het distributiecentrum voor Harley Davidson gevestigd voor de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Cordea Savills heeft voor dit dc een overnamesom van 14,6 miljoen euro betaald. Deze aankoop was de eerste transactie van Cordea Savills in België. De voorbije acht maanden heeft Cordea Savills voor rond de 130 miljoen euro geïnvesteerd in de Benelux.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel