nieuws

Vanderlande verbetert Variostore

Warehousing

Vanderlande Industries introduceerde vandaag een nieuw type shuttle voor zijn Variostore HDS snelle opslagsysteem. Deze nieuwe shuttle betekent bijna een verdubbeling van de opslagcapaciteit. Het is vooral geschikt voor in hoge mate geautomatiseerde goods-to-man orderverzamelsystemen.

Vanderlande verbetert Variostore
Variostore HDS

Hierbij worden waarbij grote aantallen orderregels per uur worden verwerkt.

Goods-to-man orderverzamelsystemen stellen doorgaans hoge eisen aan de goederenopslag. De nieuwe shuttle is voor dit specifieke doel geoptimaliseerd. De gepatenteerde Variostore HDS maakt deel uit van de miniload productfamilie. Afhankelijk van de vereiste opslag- en doorvoercapaciteit van het systeem kan de opslagoplossing worden aangepast aan de specifieke bedrijfsprocessen en -toepassingen van de klant.

 

SKU

Met de Variostore HDS zijn de goederen in het magazijn optimaal bereikbaar voor allerlei distributieprocessen. Het verbetert de productiviteit door de hoeveelheid handmatig werk tot het minimum te beperken. Daarom is het volgens Vanderlande een ideaal systeem voor situaties waarin regelmatig relatief grote aantallen SKU’s (voorraadeenheden) moeten worden aangeroepen. Het systeem kan een doorvoercapaciteit van 1.000 bakbewegingen per uur per gang bereiken. Doordat de Variostore HDS modulair en schaalbaar is, kan het systeem worden toegepast in nagenoeg alle orderverzamelprocessen en werkomgevingen. Vanderlande Industries heeft sinds de officiële introductie in maart 2006 vier projecten (met in totaal 23 gangen) verkocht waarin de Variostore HDS is opgenomen. Twee projecten zijn operationeel en de andere twee zijn in de planning-/installatiefase.

 

 

Reageer op dit artikel