nieuws

Palletcentrale doet twee overnames in één maand

Warehousing

De Palletcentrale Groep heeft Schermer Pallets in Nibbixwoud overgenomen. Het is de tweede overname in korte tijd door de leverancier van gebruikte pallets. Vorige maand nam het bedrijf uit Moerdijk ook al APK Pallet en Kistenfabriek uit Beneden Leeuwen over.

Palletcentrale doet twee overnames in één maand
Tweede overname door Palletcentrale

Met deze tweede overname wil Palletcentrale duidelijk inzetten op groei. Met Schermer Pallets, dat als een zelfstandige vestiging de klanten blijft bedienen, is het Moerdijkse bedrijf van plan om de activiteiten in Noord-Holland verder uit te bouwen.

Ook krijgt de palletleverancier door de overname een betere landelijke dekking, met vestigingen in Moerdijk, Helmond, Rotterdam en nu dus ook in Noord Holland.

 

Meer overnames

Palletcentrale sluit meerdere overnames dit jaar en volgend jaar niet uit. “We hebben het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in het neerzetten van een organisatie structuur die gebaseerd is op schaalvergroting en integrale dienstverlening. Er liggen concrete plannen voor overnames in binnen- en buitenland om onze leidende marktpositie verder uit te bouwen,” aldus directeur Marco Leemberg.

 

Grootste

Door deze laatste overname komt de jaaromzet van Palletcentrale, met circa 120 medewerkers, uit op twintig miljoen euro. Hiermee is het bedrijf uit Moerdijk een van grootste leveranciers van gebruikte pallets in de Benelux.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel