nieuws

Jumbo opent jacht op personeel

Warehousing

Supermarktorganisatie Jumbo is op zoek naar nieuw personeel. Dit jaar ontstaan er totaal 3.500 nieuwe banen, dat meldt Distrifood. Ook medewerkers in distributiecentra zijn hard nodig. Om het grote aantal vacatures in te vullen, heeft Jumbo de hulp van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) ingeschakeld.

Jumbo opent jacht op personeel
Jumbo opent jacht op personeel in zowel winkels als dc's

Jumbo heeft dus niet alleen lege plekken in de winkelschappen maar ook in het personeelsbestand. Het bedrijf heeft voor de nieuwe winkels, waaronder de vijftien overgenomen Super de Boer-supermarkten, zo’n 1.200 mensen nodig. Daarmee komt het totale aantal mensen dat dit jaar wordt aangenomen op 3.000 tot 3.500, tegen 2.500-3.000 in de afgelopen twee jaren. Vooral jongeren en herintredende vrouwen krijgen bij Jumbo een kans. Dat zegt commercieel directeur Colette Cloosterman-Van Eerd tegenover Distrifood.nl. 

 

Samenwerking

Het CWI gaat behalve naar medewerkers voor de winkels, ook op zoek naar mensen voor functies in de distributiecentra en het hoofdkantoor. Het aantal Jumbo-supermarkten stijgt dit jaar naar 120. ‘We willen op een structurele manier samenwerken met het CWI’, aldus Cloosterman-Van Eerd.

 

Eén van de voornaamste redenen om op structurele basis met het CWI in zee te gaan, is de krapte op de arbeidsmarkt. ‘Het CWI heeft veel contacten met MBO- en ROC-opleidingen. Wij willen dat mensen niet alleen bij ons komen werken voor het geld, maar ook voor een loopbaan kiezen. Het CWI moet op structurele wijze de goede mensen voor ons uitkiezen.’

 

Bron: Distrifood.nl

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel