nieuws

HIS breidt distributiecentrum uit

Warehousing

Logistiek dienstverlener HIS gaat het centrale distributiecentrum in Hoorn flink uitbreiden. De opslagcapaciteit in het centrale distributiecentrum wordt vergroot met ruim 4.000 palletplaatsen en 1.500 vierkante meter verwerkingsvloer. De totale capaciteit komt daarmee op 16.000 palletplaatsen en 4.000 vierkante meter vloer.

HIS breidt distributiecentrum uit
HIS breidt distributiecentrum uit in Hoorn

Volgens Wim Berends, algemeen directeur HIS, wordt uitgebreid vanwege de groei in activiteiten in heel Europa. Daarnaast is het centrale dc nu beter ingericht om te werken volgens het zogeheten Logistiek+. Dit is een concept dat HIS speciaal heeft ontwikkeld voor het Nederlands middenbedrijf.

 

Activiteiten

HIS is gespecialiseerd in fysieke en filiaaldistributie voor het middenbedrijf. De dienstverlener beheert en verzorgt het complete logistieke traject: van voorraad houden, orders verzamelen en filiaalverdeling tot retourverwerking en herverpakken. Bovendien voorziet HIS in de gehele geautomatiseerde informatieuitwisseling tussen opdrachtgever en klanten rond de goederenstroom. Bij HIS werken in Nederland meer dan 150 mensen. Het bedrijf beheert in totaal 35.000 vierkante meter magazijn.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel