nieuws

Groot deel WMS blijft onbenut

Warehousing

Logistieke dienstverleners gebruiken slechts een deel van hun warehouse management systeem (WMS). Voor crossdocking en capaciteitsplanning wordt WMS slechts door de helft gebruikt en voor het beheer van intern transport zelfs helemaal niet.

Groot deel WMS blijft onbenut
Groot deel WMS onbenut

Uit kwalitatief onderzoek onder zeven grote Nederlandse logistieke dienstverleners blijkt dat de functionaliteit die hun WMS biedt, slechts ten dele wordt benut. Voor activiteiten als crossdocking, merge-in-transit en capaciteitsplanning gebruikt slechts de helft zijn WMS. Voor het beheer van intern transport, dock & yard management en webintegratie, wordt het WMS zelfs helemaal niet gebruikt.

 

Overbodige functionaliteit

Het onderzoek werd uitgevoerd door Michel Findhammer van Magnus Management Consultants. Hij concentreerde zich op Value Added Logistics (VAL)-activiteiten bij logistieke dienstverleners. Voor zestig procent van de VAL-processen waar WMS-ondersteuning wel mogelijk is, wordt deze niet gebruikt. ‘Overbodige functionaliteit dus’, concludeert Findhammer.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel