nieuws

Goederen uitslaan in één minuut

Warehousing

Het duo Richard McIntosh en Martin van Esschoten heeft een innovatief concept voor razendsnelle uitslag ontworpen. Het concept bestaat uit een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem dat binnen één minuut een complete order kan uitleveren.

Goederen uitslaan in één minuut
Een pusher duwt het artikel op de afvoerconveyor

Die snelheid is ook mogelijk als in het systeem één miljoen verschillende artikelen liggen opgeslagen.

Het systeem van McIntosh en Van Eschoten, dat uitgebreid staat beschreven in Transport+Opslag, bestaat uit een enorm bouwwerk van conveyors. Het systeem is modulair opgebouwd, waarbij één module bestaat uit drie naast elkaar gelegen conveyors. Deze modules kunnen naast en boven elkaar geplaatst worden

 

Pushers

De buitenste conveyors zijn bedoeld voor de opslag van artikelen, die zich allemaal in trays bevinden. De middelste conveyor is bestemd voor de afvoer van de artikelen naar een orderpickstation. Aan de buitenkant van de buitenste conveyors bevinden zich armen waaraan special ontworpen pushers zijn gemonteerd.

 

Op het moment dat een artikel nodig is, duwt de pusher de tray met het bewuste artikel op de afvoer-conveyor. Veertig seconden later is deze tray gearriveerd bij het orderpickstation.

 

Direct bereikbaar

Het voordeel van dit systeem is dat elk artikel direct bereikbaar is, aangezien de afvoer-conveyor parallel aan de opslag-conveyors loopt. Het systeem is daardoor uitermate geschikt voor magazijnen met een erg groot assortiment.

 

Simulatiestudies op de University of Bath, de werkgever van McIntosh, hebben uitgewezen dat zelfs bij de opslag van 1 miljoen verschillende artikelen elk artikel binnen 1 minuut kan worden uitgeslagen.

 

Patentaanvraag

Het systeem bestaat alleen nog op de tekentafel. Het concept moet nog verder verfijnd worden. McIntosh is op dit moment op de University of Bath bezig met een nader academisch onderzoek naar de mogelijkheden van het systeem. Tegelijkertijd hebben beide mannen patent aangevraagd op hun concept.

 

Supersnelle supermarkt

De heren McIntosh en Van Esschoten voorzien goede mogelijkheden met hun systeem in de supermarktwereld. Dankzij hun automatisch opslag-, sorteer- en picksysteem kunnen supermarkten volledig geautomatiseerd worden. Boodschappen doen wordt dan net zo’n ervaring als winkelen in de Kijkshop.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel