nieuws

Gefco opent logistiek centrum Marokko

Warehousing

Gefco opent een nieuw automotive centrum in Marokko. Het 10 hectare grote logistieke platform, gelegen 15 kilometer ten noordoosten van Casablanca, is bedoeld voor de opslag en het gereed maken van nieuwe voertuigen voor de Marokkaanse markt.

Gefco opent logistiek centrum Marokko
Gefco in Marokko

Gefco heeft het Automotive centrum opgezet om voertuigen van Peugeot en Citroën onder te brengen die gedistribueerd worden door importeur Sopriam, samen met voertuigen van Renault, Nissan en Honda. De dienstverlening van het bedrijf heeft betrekking op de hele logistieke keten; vanaf de fabriekspoort tot aflevering bij de klant.

 

30.000 nieuwe voertuigen

Het bedrijf verzorgt het vervoer van de voertuigen over zee naar Port of Casablanca, de douaneafhandeling en het vervoer naar het logistieke centrum. Daar worden de voertuigen opgeslagen en onderworpen aan meerdere technische en uiterlijke controles, voordat ze gedistribueerd worden naar Marokkaanse vestigingen of dealers. Er zijn 42 mensen werkzaam op het nieuwe Automotive centrum. Het centrum heeft de capaciteit om 4.500 voertuigen op permanente basis onder te brengen en jaarlijks 30.000 nieuwe voertuigen gereed te maken voor alle merken.

 

Bonded warehouse

De nieuwe locatie heeft als eerste in Marokko een MEAD (bonded warehouse) status. Hierdoor hebben klanten van Gefco toegang tot gegarandeerde opslagfaciliteiten voor hun nieuwe voertuigen en kunnen ze douane formaliteiten afhandelen indien dit vereist is. Hun MEAD-status heeft als voordeel dat ze pas binnen 60 dagen hun in- en uitvoerrechten en belastingen betalen.

 

Geïntegreerd IT-systeem

Een ander belangrijk onderdeel van het centrum is een geïntegreerd IT-systeem voor het reguleren van de goederenstroom. Dit systeem zorgt er voor dat elk voertuig precies gevolgd wordt, waardoor gebruikers op ieder moment weten waar het zich bevindt in de keten.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel