nieuws

Eijerkamp wil nieuw dc bouwen in Apeldoorn

Warehousing

Woonketen Eijerkamp uit Zutphen is van plan om een distributiecentrum te bouwen op de Ecofactorij in Apeldoorn. Reden voor de nieuwbouw is dat de onderneming in Zutphen uit zijn jasje groeit en bovendien behoefte heeft aan een magazijn op een logistiek gezien strategisch locatie. Eijerkamp volgt daarmee concurrent Reesink, dat met zijn dc vanuit Zutphen naar de Ecofactorij verhuisde.

Eijerkamp wil nieuw dc bouwen in Apeldoorn
Ecofactorij Apeldoorn

Eijerkamp-directeur Evert Jan Eijerkamp heeft tegenover dagblad De Stentor bevestigd dat er onderhandelingen gaande zijn met de gemeente Apeldoorn.

 

Extra opslagruimte

Omdat het magazijn bij de hoofdvestiging in Zutphen te klein is, huurt het bedrijf al op twee andere locaties in deze stad extra opslagruimte. De groei van de winkel vraagt echter om andere oplossingen. “Het bouwen van een schitterend nieuw distributiecentrum heeft de voorkeur”, aldus Eijerkamp in De Stentor. Het huidige magazijn zou dan tot winkelruimte kunnen worden omgevormd.

Hoogbouwmagazijn

Hoe groot de nieuwbouw wordt is nog niet bekend. Eijerkamp spreekt over een hoogbouwmagazijn. “Grond is schaars en duur. De meubelmagazijnen die worden gebouwd zijn daarom allemaal vijftien tot veertig meter hoog.”

 

Centrale ligging

Eijerkamp wil binnen twee jaar bouwen. De Ecofactorij is logistiek zeer geschikt, vindt hij. Dat terrein ligt tussen Eijerkamps winkels in Apeldoorn (WoonZe) en Zutphen. Ook ligt het pal aan de snelweg waardoor klanten in heel Nederland goed beleverd kunnen worden.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel