nieuws

Nieuwe logistieke opleiding in Amsterdam

Warehousing

De Hogeschool van Amsterdam, het ROC Amsterdam en het ROC Nova College hebben de aanzet gegeven tot een nieuwe Airport/Seaport logistieke opleiding in de Amsterdamse regio. Onderwijs en arbeidsmarkt is benoemd als gezamenlijk belang van Schiphol en de Amsterdamse haven.

Nieuwe logistieke opleiding in Amsterdam
Nieuwe (lucht) haven opleiding in Amsterdam

Dit kwam aan de orde tijdens het achtste ondernemersontbijt gehouden in het WTC Amsterdam met als thema Scholing en Arbeidsmarkt. Vergrijzing van de beroepsbevolking en de toenemende groei van de logistieke sector vereist actie op korte termijn om de komende jaren voldoende gemotiveerde mensen, jong en oud, te laten instromen in de sector. Daarbij is een opleiding die arbeidsmarkt en onderwijs beter op elkaar afstemt, van belang voor zowel Schiphol als de haven.

 

Publiekscampagne

Haven Amsterdam heeft, in nauw overleg met de ROC’s, de aanzet gegeven tot een grote regionale publiekscampagne die nog voor de zomer zoveel mogelijk vmbo- en mbo-studenten informeert over deze opleiding. Logistiek en (lucht)haven worden hierdoor opnieuw onder de aandacht van de mensen gebracht. Extra aandacht wordt in de campagne gegeven aan de stadsdelen in Amsterdam-West: de buurman van zowel Schiphol als de haven van Amsterdam. Daarbij worden ook oudere (ex) werknemers en herintreders betrokken. Dit proces zal na de zomer worden voortgezet.

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel