nieuws

Jan Linders neemt eerste stuk nieuw dc in gebruik

Warehousing

Vorige week heeft supermarktorganisatie Jan Linders het eerste gedeelte, de koeling, van het distributiecentrum in Nieuw-Bergen in gebruik genomen. De eerste rolcontainers uit het nieuwe dc zijn inmiddels geleverd aan de winkels.

Jan Linders neemt eerste stuk nieuw dc in gebruik
Jan Linders verhuisde vorig jaar vanuit Nieuw-Bergen naar Heijen

Het dc van Jan Linders in
Nieuw-Bergen vorig jaar tijdens
de verhuizing

De rest van de koeling gaat in het weekend van 17 juni over. 30 juni volgt de diepvries, die nu ondergebracht is in Cuijk. Vanaf half juli zal food/non-food en de retourenafdeling gefaseerd vanuit Heijen verhuizen.Uiteindelijk zal de hele verhuizing eind september gerealiseerd zijn.

 

Megaverhuizing

Vorig jaar verhuisde Jan Linders binnen 48 uur de hele voorraad kruidenierswaren en de retourenafdeling van het huidige dc in Nieuw-Bergen naar de tijdelijke locatie in Heijen. Het verhuizen van de 11.000 pallets vroeg om een omvangrijke logistieke operatie. Twaalf vrachtauto’s van Franken Transport reden volgens planning driehonderd ritten van en naar de tijdelijke locatie bij Noy Logistics in Heijen. Dit dc heeft 14.000 vierkante meter oppervlak en een hoogte van twaalf meter.

 

Nieuwe werkwijze

De wijze van orderverzamelen in het dc is geheel nieuw voor de supermarktketen. De orderverzamelaar krijgt de pickopdrachten voortaan namelijk via een headset door. Het nieuwe WMS, MLS van Davanti, is hier speciaal op ingericht.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel