nieuws

GO Express & Logistics bouwt sorteercentrum

Warehousing

Logistiek dienstverlener GO Express & Logistics kiest Van Riet MHS als hoofdleverancier voor de bouw van het nieuwe sorteercentrum in het Duitse Niederaula. Eind dit jaar zal het project gereed zijn en de nieuwe hub in bedrijf genomen worden. Het pand is een investering van zeven miljoen euro.

GO Express & Logistics bouwt sorteercentrum
Sorteercentrum Go

De bestaande hub in Neuenstein (Duitsland) heeft haar capaciteitsgrens bereikt. Voor de bouw van het nieuwe project ‘Hub 2020’ heeft het bedrijf een 30.000 vierkante meter groot terrein in Niederaula aangeschaft. Het bouwproject bestaat uit diverse opbouwfases tot 2020. Het sorteervermogen is voorbereid om in de beginfase 6.000 zendingen per uur te verwerken en kan uitgebreid worden tot een maximum van 12.000 – 13.000 zendingen per uur.

 

Centraal omslagpunt

Met de nieuwe hub komt er een centraal omslagpunt, waar door middel van het modulaire systeem op het gebied van oppervlakte en sorteertechniek voldoende capaciteit geboden wordt voor de komende 10 tot 15 jaar. In de eerste fase van de bouw ontstaat een 3.600 vierkante meter grote hal met een compleet automatische installatie met shoesorter sorteertechniek, geleverd door Van Riet MHS

 

2,5 meter per seconde

Het hart van de installatie bestaat uit een pakketvriendelijke “hoge capaciteitssorter”. Informatie over alle pakstukken wordt via een centraal volume-, weeg- en scansysteem geregistreerd. De sorteertechniek draait met een snelheid van 2,5 meter per seconde. Deze complete installatie is uit te breiden en voorbereid voor de toekomst.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel