nieuws

Eurindustrial koopt logistiek centrum van Sandd

Warehousing

Logistiek vastgoedbelegger Eurindustrial heeft het logistiek centrum van postbedrijf Sandd in Apeldoorn opgenomen in zijn portefeuille. Het pand is het vijftiende logistieke centrum in de portefeuille van Eurindustrial, dat daarmee het totale belegde vermogen zagen stijgen naar 142 miljoen euro.

Eurindustrial koopt logistiek centrum van Sandd
Eurindustrial verwerft pand van Sandd

Het complex ligt op een perceel van 28.250 vierkante meter en bestaat uit 10.260 vierkante meter op- en overslagruimte en 2.770 vierkante meter kantoren.

Sandd, het op één na grootste postbedrijf van Nederland, houdt zich bezig met de bezorging van geadresseerd drukwerk op het gebied van direct mail en abonneebladen via een landelijk netwerk. In het logistieke centrum in Apeldoorn worden jaarlijks ongeveer 350 miljoen poststukken verwerkt.

 

Uitbreiding portefeuille

Voor Eurindustrial is het complex in Apeldoorn, dat begin 2007 in gebruik werd genomen, het vijftiende logistieke centrum in de beleggingsportefeuille. De logistiek vastgoedbelegger heeft panden in Almere, Apeldoorn, Beuningen, Herkenbosch, Moerdijk (2), Nieuwleusen, Nieuw-Vennep, Nuth, Venlo (3), Venray, Zeewolde en Zevenaar.

In totaal omvat de vastgoedportefeuille nu 192.000 vierkante meter op- en overslagruimte en circa 21.000 vierkante meter kantoren gelegen op 394.000 vierkante meter terrein. In het aandelenkapitaal van Eurindustrial, dat zetelt in Arnhem, nemen achttien institutionele beleggers deel voor in totaal 70 miljoen euro.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel