nieuws

DHL domineert verkiezing mooiste warehouse van Nederland

Warehousing

Het distributiecentrum van DHL Exel Supply Chain op industrieterrein Vossenberg in Tilburg is uitgeroepen tot mooiste warehouse van Nederland. Dit pand, een ontwerp van architect Johan de Vries, is volgens de jury ‘Strak en vierkant, zonder dat het lelijk wordt.

DHL domineert verkiezing mooiste warehouse van Nederland
DHL wint verkiezing mooiste warehouse

De verkiezing, die dit jaar voor het eerst plaatsvond, is een initiatief van Nieuwsblad Transport (NT). De lezers van het blad hebben de afgelopen maanden de kandidaten aangedragen voor de verkiezing van het mooiste warehouse van Nederland.

 

Mooie doos

Het hagelnieuwe dc van DHL in Tilburg, waar het bedrijf de logistiek verzorgt voor Epson, kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Volgens de jury, die door de redactie van NT is samengesteld, heeft architect De Vries van het warehouse ‘zich neergelegd bij het gegeven dat hij een grote doos moest ontwerpen en daar het beste van gemaakt.’ Kantoor en magazijn horen bij elkaar.

 

Weer DHL

Als tweede in de verkiezing is geëindigd het warehouse SilverForum op Eindhoven Airport. Een pand dat gebouwd is voor meerdere bedrijven en ook beheerd wordt door, toevallig of niet, DHL Exel Supply Chain. De architect is Branka Vuksanovic van Van Aken Architecten. De jury zegt hierover kernachtig: ‘Heel bijzonder.’

 

Eervolle vermeldingen

Uit de overige warehouse-inzendingen is een rijtje eervolle vermeldingen geselecteerd, die volgens de jury vooral in de categorie ‘mooi’ vallen. Het gaat om de Sitos Group in Amsterdam, VTS in Boxmeer en ten slotte Visser in Duiven.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel