nieuws

Witron verkoopt 200e COM

Warehousing

De laatste order die Witron in ontvangst mocht nemen is voor de op een na grootste grootgrutter in Canada, Sobeys. Het nieuwe dc moet de supply chain stroomlijnen terwijl de servicegraad van de levering van kruidenierswaren aan de 360 winkels in de provincie Ontario (Canada) aanzienlijk wordt verbeterd. Met deze order verkoopt Witron haar 200e Case Order Machine.

Witron verkoopt 200e COM
Witron COM

Witron’s orderverzamelsysteem dat gebruik maakt van de Case Order Machine (COM) staat bekend onder de naam Order Picking Machinery (OPM). Deze systemen komt men tegen in Europa bij EDEKA Rhein-Ruhr in Duitsland en Mercadona in Spanje. Bij Mercadona valt op te merken dat de COM orderverzameltechnologie ook wordt gebruikt voor diepvries en versproducten, en niet alleen voor kruidenierswaren.

 

Succesfactor

Jack Kuypers van Witron engineering benadrukt enkele COM succes factoren. “We zijn een nieuw orderverzamel tijdperk begonnen met COM. Het geeft de klant de mogelijkheid tot het volledig automatisch orderverzamelen van colli bestaande uit verschillende groottes, vorm, volume en verpakkingsvormen zonder de noodzaak van grijp en of zuig technieken. Dit in combinatie met standaard racking en material handling equipment, en onze ver doorontwikkelde IT en besturingstechniek, kunnen wij een totaal geïntegreerd en automatisch opslag en order verzamel systeem aanbieden van inslag tot en met verlading. Dit is een zeer groot voordeel voor retailers die dagelijks honderden van winkels beleveren.”

 

Award

De COM kreeg in 2005 de prestigieuze “VDI Innovation Award for Logistics” door “de vereniging van Duitse Ingenieurs” (VDI). Dit is de eerste maal dat een soortgelijke machine met een prijs beloond werd.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel