nieuws

Michelin sluit logistieke afdeling

Warehousing

Bandenfabrikant Michelin sluit in de Vlaamse plaats Sint-Pieters-Leeuw de logistieke afdeling. De sluiting kost 65 mensen hun baan. Dat schrijven verschillende Belgische kranten. Frappant is dat twintig jaar geleden Michelin op dezelfde plaats ook al een vestiging sloot. Destijds kostte dat duizend werknemers hun baan.

Michelin sluit logistieke afdeling
Michelin sluit logistieke vestiging België

Waarom Michelin de vestiging in Sint-Pieters-Leeuw sluit is niet bekend gemaakt. Wél zou volgens de betrokken Belgische vakbonden blijken dat de bevoorrading van klanten beter vanuit Nederland en Frankrijk kan worden gedaan. Het logistiek centrum zou in eerste instantie pas aan het eind van dit jaar worden gesloten, maar nu gaat het waarschijnlijk toch eerder dicht.

 

Ook bij onderaannemer TNT ontslagen

Van de 65 banen die bij Michelin verloren gaan zijn er 29 bij Michelin zelf inclusief drie uitzendkrachten. Bij de onderaannemers die actief waren op het terrein TNT en ISS verdwijnen 27 banen. Daarnaast wordt ook de ICT-afdeling van de ‘nabij gelegen vestiging Zellik gesloten waardoor ook daar zes mensen hun baan kwijtraken. In Nederland is Michelin gevestigd in Den Bosch en Drunen (hoofdkantoor en logistiek centrum).

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel