nieuws

Magazijninrichter Swisslog verwerft Accalon

Warehousing

Swisslog heeft Accalon voor een niet nader bekend gemaakte som aangekocht. Het primaire doel van de overname is het versterken van het concurrentievermogen in het marktsegment van minder complexe toepassingen. Accalon produceert conveyorsystemen en kranen voor magazijnen en distributiecentra.

Magazijninrichter Swisslog verwerft Accalon
Swisslog Accalon

De acquisitie van Accalon levert een belangrijke bijdrage tot de strategie van Swisslog’s WDS (Warehouse & Distributions Solutions) divisie. Deze kan worden samengevat als het verstrekken van innovatieve en rendabele logistieke oplossingen voor het volledige aanbod van geautomatiseerde magazijnen en distributiecentra.

 

CEO

 “De overname van Accalon versterkt onze concurrentiepositie op het vlak van minder complexe projecten, waarbij conveyorsystemen en magazijnkranen vaak een aanzienlijk deel van de toegevoegde waarde vertegenwoordigen”, geeft CEO Remo Brunschwiler aan als belangrijkste reden voor de overname. “Als leverancier van geïntegreerde logistieke oplossingen kochten we in het verleden de mechanische componenten van derden. Deze situatie zadelde ons, binnen dit marktsegment, vaak op met een concurrentie nadeel.”

 

Synergie

De overname zal volgens Swisslog een versnellend effect hebben op de productie van conveyorsystemen in China, waar Accalon reeds beschikt over een productielocatie. Swisslog verwacht ook synergieën op het vlak van Customer Support binnen Scandinavië. In de loop van de laatste jaren heeft Accalon op succesvolle wijze zijn zaken (conveyor systemen, kranen voor distributiecentra en gerelateerde controlesystemen) met andere systeemintegratoren weten uit te bouwen. Het is duidelijk de bedoeling om dit verkoopkanaal ook in de toekomst te blijven promoten. Accalon, gevestigd in het Zweedse Boxholm, telt 140 personeelsleden en realiseerde in 2006 een verkoop van ruim 33 miljoen euro. Swisslog heeft haar hoofdkantoor in Buchs/Aarau, Zwitserland en heeft op dit moment ongeveer 1.850 mensen in 20 landen wereldwijd in dienst. De Nederlandse vestiging is in Culemborg.

 

Banden

De beide bedrijven zijn met elkaar vertrouwd aangezien Accalon van 1994 tot 2000 al deel uitmaakte van de Swisslog Group. Ook na de management buy-out eind 2000 onderhielden beide bedrijven zeer nauwe banden: in 2006 vertegenwoordigde Swisslog ruwweg 70% van de totale verkoop. Het huidige management team zal het bedrijf blijven leiden zodat continuïteit gegarandeerd is. Uitgaande van het gemeenschappelijk verleden en de lange termijn relatie verwacht Brunschwiler een vlotte integratie van de twee bedrijven.

 

 

Reageer op dit artikel