nieuws

Heineken bouwt nieuw distributiecentrum in Oss

Warehousing

Bierbrouwer Heineken is van plan om een nieuw distributiecentrum te bouwen in Oss. Gevolg van deze nieuwbouwplannen is dat de drankengroothandels in Den Bosch, Helmond en Nijmegen gaan sluiten. Met de gemeente Oss heeft de Heineken deze week een zogeheten ‘reserveringsovereenkomst voor de grond’ ondertekend. Het nieuwe dc wordt gebouwd op bedrijvenpark A50/A59 (Vorstengrafdonk).

Heineken bouwt nieuw distributiecentrum in Oss
Heineken bouwt nieuw dc in Oss

In totaal werken ruim honderd mensen bij de drie groothandels die gesloten worden. De samenvoeging kost in totaal tien arbeidsplaatsen. Er zullen volgens Heineken vooral leidinggevende functies worden geschrapt.

 

Strategische ligging

Vanuit het nieuwe dc, dat wordt gebouwd op een kavel van drie hectare, worden circa drieduizend horecabedrijven bevoorraad in Oost- en Midden Brabant, het noordelijke deel van Limburg (tot Venlo) en een gedeelte van Gelderland (tot Wageningen en Arnhem-Zuid). Heineken heeft gekozen voor Oss vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen A50 en A59.

 

Nieuwe arbeidsplaatsen

Het nieuwe distributiecentrum wordt één van de grootste van Heineken in Nederland. Naar verwachting zullen er door de nieuwbouw in Oss ruim honderd arbeidsplaatsen ontstaan.

 

Bron: Brabants Dagblad

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel