nieuws

Campagne gestart tegen illegale software in logistiek

Warehousing

Business Software Alliance (BSA) is nu gestart met acties tegen het gebruik van illegale software bij bedrijven in de transport- en logistiekbranche. BSA controleert bedrijfsgegevens bekend bij de KvK en matcht die met gegevens over het gemiddeld aantal softwarelicenties. Gemiddeld is dertig procent van de zakelijke software illegaal.

Campagne gestart tegen illegale software in logistiek
Campagne gestart tegen illegale software in logistiek

Nu is het niet zo dat BSA, waarin leveranciers van software en hardware samenwerken, alleen maar tot doel heeft bedrijven te betrappen op illegale software of hardware, het wil daarnaast ook een oplossing bieden. Logischerwijs, want door bedrijven erop te wijzen dat ze illegale software of hardware gebruiken, kunnen ze zelf meer licenties of producten verkopen. “Maar”, zo benadrukt de BSA, “veel bedrijven zijn ook niet in alle geledingen op de hoogte van het gebruik van bijvoorbeeld illegale software. Die software kan binnenkomen doordat tijdelijk meer computers nodig zijn met een Windows-besturingsprogramma.”

 

Bedrijven wordt overigens de kans geboden om gedurende een periode van enkele maanden via de website www.risicoalarm.nl een Health Check Tool te gebruiken om te zien of ze illegale soft- dan wel hardware gebruiken. Indien dat het geval is kunnen ze dit zonder sancties melden. De transport- en logistieksector is een volgende sector waar de BSA haar pijlen op richt. Eerder kwamen de zorg- en overheidssector al aan de beurt.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel