nieuws

Twee logistieke centra op Fokker Logistics Park

Warehousing

Op het Fokker Logistics Park in Schiphol-Oost zijn door vastgoedontwikkelaar AMB Property Europe twee nieuwe logistieke centra opgeleverd. De voltooide panden, Fokker Logistics Centers 3 en 4A, bestrijken in totaal een oppervlakte van 30.200 vierkante meter.

Twee logistieke centra op Fokker Logistics Park
Fokker Logistics Park breidt zich uit.

De totale distributiecapaciteit van het Fokker Logistics Park is nu ongeveer 63.100 vierkante meter, hetgeen volgens AMB betekent dat 75 procent van het totale ontwikkelingsproject is benut. Het logistieke park ligt op een steenworp afstand van de vrachtterminals in Schiphol-Zuidoost.

 

Goede aansluitingen 

De logistieke centra, aan de Fokkerweg, bevinden zich bovendien in de directe nabijheid van de hoofdterminal van de luchthaven en het nieuwste vrachtafhandelingsgebied. De locatie biedt ook een goede aansluiting op het centrum van Amsterdam en de uitvalswegen A4 en A9 naar Brussel, Parijs, Rotterdam en Utrecht.

 

Meerdere fases

De opgeleverde logistieke faciliteiten maken deel uit van een projectontwikkeling van in totaal 84.000 vierkante meter, die in meerdere fases wordt uitgevoerd. Deze panden worden ten behoeve van AMB’s portfolio in een joint-venture ontwikkeld met AFBP C.V.: een samenwerkingsverband tussen Delta Development Group, Koninklijke Volker Wessels Stevin en Reggeborgh Beheer.

 

2010 klaar

De eerste fase ging van start in 2004 en de laatste fase moet in 2010 klaar zijn. Het AMB Fokker Logistics Park biedt beveiligde locaties voor klanten die goederen verzenden via de wereldwijde toeleveringsketen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel