nieuws

Schoenenketen poetst magazijn op met WMS

Warehousing

Schoenenketen Style Barratt Shoes heeft besloten een nieuw warehousemanagement systeem (WMS) te gebruiken in het Bradfordse distributiecentrum van 30.658 m2. Naast het WMS zal de schoenenketen ook Duty Management inzetten voor het afhandelen van belastingen op importgoederen.

Schoenenketen poetst magazijn op met WMS
Stylo Barrett Shoes - RedPrarie

Stylo Barratt Shoes Limited is gestart met de invoering van de Duty Management oplossing. Met behulp daarvan wil het bedrijf de cashflow verbeteren als gevolg van het bundelen van verschillende geldstromen. Bijna 90 procent van de schoenen die de keten verkoopt wordt uit het Verre Oosten geïmporteerd. Binnen Stylo Barratt Shoes Limited vallen drie winkeltypen: Barrattt, Shellys en PriceLess. Deze drie winkeltypen hebben gezamenlijk 600 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

 

Magazijn-implementatie start begin 2008

De oplossingen voor magazijn- en douanebeheer van RedPrairie zullen begin 2008 worden geïmplementeerd. De nieuwe oplossing vervangt het huidige systeem voor magazijnbeheer. En zodra de WMS-oplossing is geïmplementeerd zullen de voor de winkels bedoelde voorraden worden gescand in plaats van met de hand gecontroleerd. Stylo zegt er veel tijd mee denken te besparen. Daarnaast is het systeem in staat om zowel de goederen voor de winkels, als voor de website en goederenentrepot als een enkele inventaris te beheren. Dit zal volgens Stylo minder magazijnruimte in beslag nemen en het WMS zal ook de doorvoer en de toewijzing van de voorraad verbeteren.

 

Reageer op dit artikel